head_bg1

warta

Panulis: Jianhua Lv dicutat tina: ''Kedokteran & Bungkusan''
Sumber: http://www.capsugel.com.cn/aboutjlshow.asp?id=7

Kapsulmangrupa salah sahiji bentuk dosis obat kuna, anu asalna ti Mesir kuno [1].De Pauli, apoteker di Wina, nyarios dina buku harian perjalanan na di 1730 yén kapsul Oval dianggo pikeun nutupan bau anu goréng pikeun ngirangan nyeri pasien [2].Langkung ti 100 taun ti harita, apoteker Joseph Gerard Auguste dublanc sareng motor Francois Achille Barnabe nampi patén kapsul gelatin munggaran di dunya dina 1843 sareng terus ningkat pikeun adaptasi kana produksi industri [3,4];Saprak harita, loba patén-patén dina kapsul kerung geus dilahirkeun.Dina 1931, Arthur Colton ti parusahaan Parke Davis hasil ngarancang jeung dijieun alat-alat produksi otomatis tina kapsul kerung sarta ngahasilkeun munggaran di dunya mesin-dijieun kapsul kerung.Narikna, nepi ka ayeuna, garis produksi kapsul kerung ngan geus terus ningkat dina dasar desain Arthur pikeun ngaronjatkeun kualitas produk jeung efisiensi produksi.
Ayeuna, kapsul parantos ngajantenkeun pangembangan anu saé sareng gancang dina widang kasehatan sareng apoték, sareng parantos janten salah sahiji bentuk dosis utama persiapan padet lisan.Ti 1982 nepi ka 2000, diantara ubar anyar disatujuan sakuliah dunya, formulir dosage kapsul teuas némbongkeun hiji trend luhur.
Gambar 1 Ti saprak 1982, ubar molekular anyar dibandingkeun antara kapsul sareng tablet

 1

Kalayan ngembangkeun manufaktur farmasi sareng industri R&D, kaunggulan kapsul langkung dikenal, utamina dina aspék ieu:

1. Karesep pasien
Dibandingkeun sareng bentuk dosis anu sanés, kapsul keras tiasa sacara efektif nutupan bau anu goréng tina obat-obatan sareng gampang ngelek.Rupa-rupa warna sareng desain percetakan ngajantenkeun ubar langkung dikenal, ku kituna sacara efektif ningkatkeun patuh obat.Dina 1983, survey anu dilakukeun ku otoritas Éropa sareng Amérika nunjukkeun yén diantara 1000 pasien anu dipilih, 54% resep kapsul keras, 29% milih pellets anu dilapis gula, ngan 13% milih tablet, sareng 4% sanés henteu ngadamel pilihan anu jelas.

2. High R & D Efisiensi
Laporan tufts 2003 nunjukkeun yén biaya panalungtikan sareng pamekaran ubar ningkat ku 55% ti 1995 dugi ka 2000, sareng biaya global rata-rata pikeun panalungtikan sareng pamekaran ubar parantos ngahontal 897 juta dolar AS.Sakumaha urang terang, obat-obatan anu sateuacana didaptarkeun, langkung lami periode monopoli pasar obat-obatan anu dipaténkeun, sareng kauntungan ubar anyar perusahaan farmasi bakal ningkat sacara signifikan.Jumlah rata-rata excipients anu dianggo dina kapsul nyaéta 4, anu sacara signifikan ngirangan dibandingkeun sareng 8-9 dina tablet;Item tés kapsul ogé kirang, sareng biaya ngadegkeun metode, verifikasi sareng analisa ampir satengah tina tablet.Kukituna, dibandingkeun sareng tablet, waktos pangembangan kapsul sahenteuna satengah taun langkung pondok tibatan tablet.
Sacara umum, 22% éntitas sanyawa anyar dina panalungtikan sareng pamekaran ubar tiasa asup kana uji klinis fase I, anu kirang ti 1/4 tiasa lulus uji klinis fase III.Saringan sanyawa anyar sacara efektif tiasa ngirangan biaya lembaga panalungtikan sareng pamekaran ubar énggal pas mungkin.Ku alatan éta, industri manufaktur kapsul kerung dunya geus ngembangkeun kapsul preclinical (pccaps) cocog pikeun percobaan rodénsia ®); Alat-alat ngeusian mikro precision (xcelodose) cocog pikeun produksi sampel kapsul klinis ®), Jeung kapsul double-buta klinis (dbcaps) cocog. pikeun uji klinis skala ageung ®) Sareng sajumlah produk lengkep pikeun ngadukung Ngurangan biaya R&D sareng ningkatkeun efisiensi R&D.
Salaku tambahan, aya langkung ti 9 jinis kapsul dina ukuran anu béda-béda, anu nyayogikeun sababaraha pilihan pikeun desain dosis obat.Ngembangkeun téknologi persiapan sareng alat anu aya hubunganana ogé ngajantenkeun kapsul cocog pikeun langkung seueur sanyawa anu gaduh sipat khusus, sapertos sanyawa anu teu leyur dina cai.Analisis nunjukeun yen 50% tina éntitas sanyawa anyar diala ngaliwatan screening tinggi-throughput jeung kimia combinatorial teu leyur dina cai (20%) μ G / ml), duanana kapsul kaeusi cair jeung kapsul lemes bisa minuhan kaperluan persiapan sanyawa ieu.

3. Biaya produksi low
Dibandingkeun jeung tablet, bengkel produksi GMP of capsules teuas boga kaunggulan alat prosés kirang, utilization spasi tinggi, perenah leuwih lumrah, kirang kali inspeksi dina prosés produksi, parameter kontrol kualitas kirang, operator kirang, resiko low polusi cross, basajan. prosés persiapan, prosés produksi kirang, bahan bantu basajan tur béaya rendah.Numutkeun estimasi para ahli anu otoritatif, biaya komprehensif kapsul keras nyaéta 25-30% langkung handap tina tablet [5].
Kalawan ngembangkeun vigorous of capsules, capsules kerung, salaku salah sahiji excipients utama, ogé boga kinerja alus.Taun 2007, total volume penjualan kapsul kerung di dunya parantos ngaleuwihan 310 milyar, dimana 94% mangrupikeun kapsul kerung gelatin, sedengkeun 6% sanésna tina kapsul turunan sato, dimana laju pertumbuhan taunanhydroxypropyl methylcellulose (HPMC) kapsul kerungnyaeta leuwih ti 25%.
Paningkatan anu ageung dina penjualan kapsul kerung anu diturunkeun sato ngagambarkeun tren konsumsi anu nyokong produk alami di dunya.Di Amérika Serikat waé, contona, aya 70 juta jalma anu "teu acan kantos ngadahar produk turunan sato", sareng 20% ​​tina total populasi mangrupikeun "vegetarian".Salian konsép alam, non sato diturunkeun kapsul kerung ogé boga ciri teknis unik sorangan.Contona, HPMC capsules kerung boga eusi cai pisan lemah sareng kateguhan alus, sarta cocog pikeun eusi kalawan hygroscopicity na sensitipitas cai;Pullulan kapsul kerung disintegrates gancang sarta ngabogaan perméabilitas oksigén pisan low.Éta cocog pikeun zat réduksi kuat.Karakteristik anu béda ngajantenkeun sagala rupa produk kapsul kerung suksés di pasar khusus sareng kategori produk.

DAFTAR PUSTAKA
[1] La Wall, CH, 4000 taun apoték, hiji outline sajarah apoték jeung élmu sekutu, JB Lippincott Comp., Philadelphia / London / Montréal, 1940
[2] Feldhaus, FM: Zur Geschichte der Arzneikapsel.Dtsch.Apoth.-Ztg, 94 (16), 321 (1954)
[3] Französisches Patén Nr.5648, Erteilt am 25. März 1834
[4] Planche und Gueneau de Mussy, Bulletin de I'Académie Royale de Médecine, 442-443 (1837)
[5] Graham Cole, Evaluating Development jeung Biaya Produksi : Tablet Versus Capsugels.Perpustakaan Capsugel


waktos pos: May-10-2022